El Patronat de l’Ermita va celebrar el passat diumenge 9 de juny el 50è Aplec de l’Ermita dels Sants Metges Sant Cosme i Sant Damià. Per commemorar aquesta data van programar diferents actes, que van començar dijous 6 de juny amb una xocolatada i un espectacle de màgia. Fins a l’ermita van anar una quarantena de persones que van berenar coca amb xocolata i van gaudirde l’espectacle del mag “Príncep Show”, que va fer participar els assistents en els diferents trucs de màgia. En acabat, es va oferir missa pels Sants Patrons.

Divendres 7, a les 22.00h, més d’un centenar de persones es van apropar a l’Ermita per passar una vetllada a la fresca amenitzada per la cantada d’havaneres amb el grup “Havaneres de mar endins”, on no va faltar el tradicional rom cremat. La trobada va continuar fins ben entrada la matinada, amb servei de barra oferida pel Patronat de l’Ermita.

Dissabte la matí continuaven els actes amb un esmorzar popular de llonganissa a la brasa i pa torrat, on van participar una cinquantena de persones. En acabat, molts dels assistents van acabar de passar el matí concursant en una gimcana pels voltants de l’ermita i a migdia es va oferir un vermut a tots aquells que s’hi van acostar fins a la zona.

Diumenge va ser el dia gran de la festa. Es van iniciar els actes amb la Santa Misa a l’Ermita. Abans de la Missa, els membres del Patronat van fer l’ofrena als Sants Metges del Premi d’Honor de la Conca de Barberà 2023, otorgat al Patronat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Podeu trobar el discurs del President del Patronat en el següent enllaç. Sant Cosme i Sant escrit

Malhauradament, el temps no va permetre continuar la festa en aquest paratge tant esmitat pels sarralencs, i es van traslladar la resta d’actes a la sala recreativa. Aquí va ser on es van desvetllar els guanyadors i guanyadores del XXIX Concurs de Redacció Manuel Molas i el XXIII Premi de Poesia Dr. Adolf Andreu Padreny, que van ser els següents:

XXIX Concurs de Redacció Manuel Molas

Categoria A: 3er Premi Mar Franquet Freixas; 2on Premi Silvia González d’Urso; 1er Premi Adrià Pardina Tarrats

Categoria B: 3er Premi Danna Sánchez Urbano; 2on Premi Emma Ballesté Tarragó; 1er Premi Arlet vilà Potau

XXIII Premi de Poesia Dr. Adolf Andreu i Padreny

Categoria A: 3er Premi Adrià Riba Vila; 2on Premi Adrià Pardina Tarrats; 1er Premi Blanca Tarragó Marin

Categoria B: 3er Premi Arlet Vilà Potau; 2on Premi Alex Llorach Ramos; 1er Premi Guillem Aluja Rion

Atorgats els premis, es va continuar amb la tradicional ballada de sardanes amb la cobla “Cossetània La Cobla”, i una exhibició de sardanes i punts lliures amb la “Colla Sardanista Tarragona Dansa”, que va agradar a tots els assistents.

Per finalitzar la jornada es van aplegar més de 100 persones en el dinar de germanor a base d’amanida catalana, cassola de tros i pastís de xocolata pels adults; i macarrons a la bolonyesa, rotllet de pollastre amb patates i pastís de xocolata pels infants. Tot acompanyat per bon vi de Sarral, aigua, refrescs i pa. Va ser un gran èxit de participació que es va allargar fins ben entrada la tarda.