Sarral aquest Nadal va tornar a acollir una nova edició del Concurs de Guarnir Balcons i Aparadors i l’anual Sorteig de Nadal.

Els dies 10 i 17 de gener Sarral repartir uns premis per a la població participant del Sorteig de Nadal i del II Concurs de Guarnir Balcons per a la incentivació i l’impuls del comerç local.

En ambdues ocasions es va fer l’entrega de premis per a les guanyadores i guanyadors del Sorteig de Nadal i de la segona edició del Concurs de Guarnir Balcons i Aparadors a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sarral.

En el primer acte, celebrat el dimarts 10 de gener, va ser el Regidor de Medi Ambient, Ricard Miquel juntament amb una de les Pubilles de Sarral com a mà innocent, qui va fer el sorteig en directe a través de les xarxes socials. Els premis estaven diferenciats en diferents productes o serveis en els comerços de la localitat i estaven dividits en vals per valor de 25€ cadascun, sent-ne dos per guanyador.

En el cas de l’entrega de premis del II Concurs de Guarnir Balcons es va dur a terme a la mateixa Sala de Plens el darrer dimarts 17 de gener. Aquesta iniciativa nadalenca va ser iniciada l’any passat i s’ha continuat fent aquest any per les entitats municipals del Club de Lectura i des de les Guies Voluntàries de Sarral, juntament amb l’ajuda de l’Ajuntament. El Concurs decora i guarneix balcons, aparadors i carrers amb motius nadalencs i val a dir que la participació és molt elevada. La gent del poble s’implica i s’engresca en fer els carrers de Sarral una mica més bonics i entranyables, amb Caga Tiós de diferents mides, guirnaldes a les baranes i tot d’elements decoratius també fets amb materials reciclats.

La votació pel Concurs era oberta a tothom que hi volgués dir la seva mitjançant unes butlletes als establiments, a través d’Internet o directament a la seu de l’Ajuntament. L’alcaldessa Victòria Canyís va atorgar segons els resultats de les votacions els premis a les guanyadores i guanyadors de la categoria de balcons amb el següent ordre: el primer premi va ser per a les veïnes i veïns del c/St Joan nº1-2-3-4 i 7 i han estat obsequiades amb un val per un àpat a qualsevol bar o restaurant de Sarral per un valor de 40€; el segon premi va ser per la veïna del carrer Nord nº5 i s’ha endut un fantàstic lot de productes locals; i el tercer premi el va guanyar el Raval de Sant Joan nº1 amb un obsequi d’un lot de llibres de Sarral. Els premis per als aparadors han estat un lot de productes locals per a cada participant: Visiart i Cal Mante.

La iniciativa va tenir una gran acollida i s’espera que la següent edició es pugui incorporar una tercera categoria que sigui la dels carrers, per a incentivar a les sarralenques i sarralencs a fer comunitat i a decorar la seva vila de manera conjunta.