La trobada va acollir un total d’una cinquantena d’assistents i van sorgir propostes per a futurs esdeveniments al municipi

El passat divendres 3 de febrer va tenir lloc a les 19.30h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sarral una trobada que convocava totes les dones interessades en la creació d’una nova entitat per a sarralenques.

Abans de la pandèmia es va intentar engegar aquest mateix projecte però les restriccions i l’aturada general de l’estat va fer que el projecte es quedés a les portes de la seva creació. L’actual govern del poble ha volgut tornar a reprendre aquesta iniciativa per a poder donar lloc i veu a les dones de Sarral, per a que puguin crear una comunitat productiva i crear xarxa amb la resta d’Associacions de Dones de la Conca de Barberà.

L’elevada participació en l’acte de divendres passat posa en relleu la intenció feminista i d’unió que viu la comunitat femenina a Sarral. Lluny de quedar-se a casa, les dones de Sarral van venir a dir la seva i a proposar idees per a la futura entitat.

Victòria Cañís, alcaldessa de Sarral, declara que “la trobada va ser tot un èxit, també per la gran diversitat en les participants”. La jornada va transcórrer de manera dinàmica en que les assistents van poder presentar-se les unes a les altres, van poder expressar perquè havien acudit a la convocatòria, així com també van poder dir la seva en relació a què poden aportar, perquè creien que era important crear aquesta nova entitat, i propostes tant per dur a terme durant tot l’any com idees per a realitzar el proper 8M.

L’Ajuntament seguirà fent un acompanyament per a que aquesta nova entitat pugui refermar-se dins el municipi i fins que s’hi creïn les bases i la junta que dirigirà l’assemblea, però, com comenta l’alcaldessa: “el que és important és que aquesta primera trobada s’ha pogut realitzar i que ha estat tot un èxit. De ben segur que d’aquí en sorgirà un gran grup de dones de Sarral molt potent i actiu”.