Aquest poble de la Conca de Barberà s’ha fet famós aquest cap de setmana per haver estat l’epicentre d’una festa de carnaval sense permís en el seu territori

Diumenge 19 de febrer Sarral va rebre la visita de l’Àngel Xifré, el delegat del govern de la Generalitat a Tarragona en motiu de la festa autogestionada sense permís convocada als territoris del terme municipal. La seva arribada, a més, va comptar a una visita al Parc de Bombers Voluntaris de Sarral, on s’hi estava duent a terme una jornada de pràctiques de moto-serra. El delegat va aprofitar per a fer una visita al Parc i per a parlar amb el Cap dels Bombers Voluntaris.

La festa

La festa, que es va dur a terme sense permís a una finca privada i, per tant, fora de la capacitat de l’ajuntament per a posar-hi fi, va desenvolupar-se causant molta expectativa però amb uns resultats que no tenen gaire a recriminar. L’alcaldessa va visitar-los dilluns a la tarda amb el cap de la brigada de Sarral i van poder parlar amb alguns dels assistents, comprovant que l’organització era acurada i respectuosa amb l’entorn. Algunes de les declaracions de Victòria Cañís, alcaldessa: “Ens preocupava com quedarien els accessos a aquests camins amb els camions i les furgonetes de gran tonatge que han passat i lo a prop que estava l’espai de la festa de l’espai protegit de la Xarxa Natura 2000, amb l’àguila de cua barrada, una espècie protegida. També preocupava tant a bombers com agents rurals o mossos que durant la nit o a l’hora de moviment d’aquests vehicles s’hi pogués produir un incendi en aquella àrea, que es troba molt afectada per la sequera que porta arrossegant-se des de fa molts mesos. En aquest cas no va ser així, tot va funcionar de manera normal. La convocatòria i la organització és prou bona i les visites que s’hi ha fet determinen que s’està respectant l’entorn deixant la zona prou neta i tot correcte”.

Bones impressions després de la festa al poble

Més enllà de les molèsties a alguns veïns de Montbrió de la Marca, petit poble de pocs habitants i gairebé tots d’edat avançada, on s’hi ha registrat queixes per la música constant i alguna denúncia puntual, la impressió bastant generalitzada al poble de Sarral és que aquesta festa ha tingut molta més expectativa de la que hauria d’haver tingut i que s’ha respectat l’entorn i la població. Una impressió que cada cop es troba més estesa dins d’aquells pobles que acullen –sense que els hagin demanat permís- aquestes festes autogestionades en entorns naturals.