Damià Amorós i Rosanes és nomenat el primer Fill Predilecte de Sarral aquest passat dissabte 18 de març

 

A través d’un Ple Extraordinari i situat a l’emblemàtic i elegant Pati del Castell de Sarral, situat al carrer Sant Joan entre els números 34 i 40, es va nomenar dissabte 18 de març a les set de la tarda Damià Amorós i Rosanes el primer Fill Predilecte de la vila de Sarral.

L’acte va acollir en aquelles antigues parets i arcs de pedra un centenar de persones, entre elles el representant de la Subdelegació del Govern central a Tarragona, Santiago J. Castellà Surribas, Marc Rovira, diputat de la Diputació de Tarragona, la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Assumpció Canela i Corbella, així com representants dels diferents organismes d’administració local, secretaris, funcionaris i alcaldes de la comarca.

Després dels parlaments de l’alcaldessa Victòria Cañís, el cap de l’oposició, Josep Amill, va dedicar unes paraules al congratulat explicant a tota la sala el llarg recorregut que aquest ha dut a terme per Sarral. Després d’aquest, l’anterior alcalde en coalició, Santi Fornés, va expressar també la seva estima per en Damià Amorós i per la seva feina feta a l’Ajuntament i pel Registre Civil. Finalment se li va fer entrega d’una simbòlica clau del poble feta d’alabastre i de ferro forjat feta pel regidor del consistori, Pau Moreno, i el títol on se’l certifica Fill Predilecte de Sarral. En acabar el Ple Extraordinari, les autoritats presents convidades i el mateix congratulat van signar el Llibre d’Honor. Seguidament tots els assistents van dirigir-se a la Sala Recreativa, on l’homenatjat va dirigir-ser al públic assistent, així com l’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, i l’arxivera, Lali Albareda, que a la vegada és familiar d’en Damià Amorós i Rosanes.

El grup convidat per a oferir un concert en homenatge del congratulat i el seu nou títol de Fill Predilecte va ser l’Orquestra Simfònica Treu-li la Pols al Teu Instrument, un grup instrumental d’uns vint-i-cinc musics de la comarca amb instruments de corda, vent i percussió que ens van oferir una hora de peces musicals modernes i algunes de més antigues.

Al acabar el concert, l’Ajuntament de Sarral va oferir a la plaça de la Societat un pica-pica variat dels diferents negocis de restauració del municipi, com Europastry, Cal Panxeta i Cal Torres, així com beguda de la Cooperativa vinícola municipal i del Celler Rosa Mª Torres. Es calcula que en total van assistir al conjunt de l’acte unes quatre-centes persones, que es van quedar fins al final per compartir amb el nomenat Fill Predilecte el seu dia especial.