Aquesta setmana s’estrenen dues curses d’orientació al terme sarralenc, un sistema de cursa el qual no només es corre sinó que demana esforçar-s’hi i pensar, saber-se orientar o aprendre a fer-ho, llegir i interpretar mapes, etc. Cada persona o grup pot fer el seu recorregut ja que no cal seguir un ordre, per tant, és una activitat que també permet que la canalla ajudi, esculli i aprengui a llegir mapes mentre es fa l’excursió.

Ricard Miquel, també impulsor d’aquest projecte esportiu juntament amb l’empresa Drac Actiu, declara: “ens fa especial il·lusió estrenar aquests dos circuits d’orientació des de l’Ajuntament ja que l’orientació ja fa uns quants anys cap aquí que s’està potenciant a Catalunya o Espanya, així com ja fa anys que es potencia als països del nord”.

Hi ha dos mapes disponibles de franc que es poden trobar als establiments del poble: el curt té uns 8km de recorregut, i el llarg vora uns 15km de recorregut, tots dos amb balises amagades pel camí però situades a llocs estratègics, emblemàtics i agradables. “També hi ha balises pel poble per a que la gent conegui Sarral, però també hem pensat a dissenyar un recorregut que sigui atractiu per la gent que ja té un bagatge així com per aquells que s’inicien”, comenta Miquel.