Des de la regidoria d’esports del consistori sarralenc aquesta darrera legislatura s’han dissenyat i dut a terme molts projectes relacionats amb l’esport: un nou rocòdrom, una pista de pàdel que ha tingut molt èxit, noves rutes pel terme, tornejos de diferents tipus… El més recent i que també està tenint un gran impacte és el Repte9de3, un repte que s’organitza i es comunica a través de les xarxes socials i que té com a objectiu publicar un repte diferent durant nou mesos. Tots ells són rutes dels tres municipis que formen el terme: Sarral, Montbrió de la Marca i Vallverd. En algun punt d’aquestes rutes es troba un emplaçament que t’indica que has de fer-te una foto per a certificar el teu pas pel repte.

Tot just acaben de començar el segon repte i les impressions de Ricard Miquel, regidor d’esports i fundador del projecte, i en Marc Toda, entrenador que l’està ajudant amb el disseny i el desenvolupament, tenen molt bones paraules per descriure el que ha passat fins ara.

En el primer repte han participat unes 150 persones, entre elles persones que prefereixen fer el recorregut corrent o les que prefereixen caminar i prendre-s’ho amb més calma. “Ha agradat molt el format de premiar al més ràpid i a caminadors d’una manera o altra, com a la fotografia més original, etc.”, comenta Miquel. També s’han dut a terme sortejos entre els participants, com per exemple dues participacions a la cursa dels nassos, o un sorteig de tres cerveses Gebrada, etc.

El #Repte9de3 compta amb molts col·laborador que fan possible que a cada repte hi hagi obsequis per uns o per altres. És una molt bona manera també de visibilitzar el comerç comarcal i territorial, ja que compten amb empreses i entitats properes al terme sarralenc o vinculades d’alguna manera amb el municipi.