Els joves de Sarral fan un taller de circ a la Sala Àcrata

 

Des de l’Ajuntament de Sarral fa un parell de mesos que s’està engegant un projecte que implica a totes i tots els joves que viuen a Sarral d’entre quinze i vint-i-cinc anys: fer un Casal de Joves dinamitzat, que ofereixi una programació activa, dissenyada amb activitats formatives, activitats en el medi natural, de cohesió de grup i de sentiment de pertinença al poble de Sarral.

Tot va començar quan els joves van demanar l’obertura d’un casal antigament destinat a les joventuts sarralenques. El consistori va veure amb bons ulls la proposta però va decidir apostar una mica més i va decidir dinamitzar de manera real, juntament amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, aquest espai per a que el jovent s’introdueixi en el món associatiu i la xarxa d’entitats sarralenca pugui tenir un relleu en qui basar els seus projectes de futur.

Una vintena de joves d’entre quinze i divuit anys gaudeixen actualment del local situat al Pati dels Pisos (c/de la Pista, Sarral), espai que ells mateixos han pintat i condicionat, i es troben a l’espera de recollir mobles que la gent del poble els doni per a poder acabar de moblar les sales. El projecte encara està en fase de construcció però ja s’han realitzat activitats dirigides des de la iniciativa del Casal de Joves: un trekking nocturn que es va haver d’ajornar per la pluja de la setmana passada, i un taller de circ per a joves dut a terme el passat dissabte 20 de juny a la Sala Àcrata, l’únic espai de circ de la comarca.

L’activitat era oberta i gratuïta per a totes aquelles persones d’entre quinze i vint-i-cinc anys que visquessin i/o fossin de Sarral. Van acudir a la cita una quinzena de joves i van poder provar les seves habilitats acrobàtiques i circenses en elements com les teles, l’aro aeri, el cable d’equilibri, el trapezi, diferents tipus de malabars i d’equilibris així com verticals i postures d’acro-ioga.

Les impressions van ser molt positives entre les persones participants: “M’ha agradat molt, sobretot el cable d’equilibri. Cansa però és molt divertit. Crec que quan comenci l’estiu m’apuntaré a les classes que fan per les tardes”, comenta Rut Mateu, estudiant de l’Institut del Teatre de Barcelona, sarralenca de naixement i col·laboradora de l’Associació de Joves Saüc, l’entitat de joves de Sarral, que també participa i col·labora activament amb les activitats del nou Casal de Joves.