Dissabte 17 de juny a les 12h va tenir lloc a la Sala de Plens, a l’Ajuntament de Sarral, el Ple de Constitució del nou govern per a la legislatura 2023-2027. Una trentena de persones van acudir a veure l’acte a la mateixa casa de la vila, mentre que d’altres tenien la possibilitat de fer-ho a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

Finalment, i amb els vots del partit Units per Sarral-FIC i Junts x Sarral, Montbrió i Vallverd, va sortir envestit com a nou alcalde de Sarral el Sr. Jaume Fornés, del partit independent Units per Sarral. La que havia estat alcaldessa durant els darrers dos anys compartint govern amb el mateix partit que enguany ha resultat escollit, així com la primera dona al capdavant del govern sarralenc, Victòria Cañís, del partit Fem Poble (AM), passà a situar-se a l’oposició juntament amb ex-tinent d’alcalde, Ricard Miquel.

L’equip de govern per aquesta legislatura, doncs, acull Units per Sarral, d’on provenen l’alcalde Fornés, així com els regidors Pau Moreno, Raúl Martínez i Anna Miró, amb els regidors de Junts Núria Forn, Ot Cortés i Olga Yatsyshyn.

Abans de la votació d’investidura del nou alcalde o alcaldessa, però, el que resultaria electe per majoria va reiterar l’oferiment a tot el Ple la possibilitat de crear un govern de consens on els tres partits poguessin repartir-se les regidories i poder treballar plegats. El resultat, però, no va ser el que Fornés proposà i finalment dos regidors van quedar a l’oposició.

En els propers dies es convocarà el Ple d’Organització per acabar de repartir el cartipàs entre els diferents regidors de l’equip govern.