El darrer diumenge 31 de juliol, Sarral acomiadava la festa major d’enguany amb un espectacle pirotècnic majestuós que va aconseguir aplegar bona part del poble sarralenc per a veure’l en germanor des de la plaça del Mercat i voltants.

Dissabte 22 de juliol es va donar el tret de sortida a l’inici de la festa major amb una fideuà popular organitzada per l’Associació de Joves Saüc que ja va aconseguir aplegar gran part del poble sarralenc a la pista de les escoles de Sarral. Seguidament va haver el Torneig de Pàdel Mojito i la 9ª edició de l’esperada Gimcana Cultural pels carrers de la vila. A les 21h, però, el Pregó de Festa Major a la plaça de l’Església va oferir el gran inici de la programació organitzada des de l’Ajuntament de Sarral i amb la col·laboració de totes les entitats del poble. Aquest any, per inaugurar les festes, hi va ser convidat el sarralenc Josep Maria Mateu, de Cal Tarroja, que va fer un discurs emotiu, ple d’anècdotes d’anys passats a Sarral i que va arrencar diversos somriures tendres entre el públic assistent mentre parlava des del balcó de la Casa de la Vila, acompanyat de l’alcalde Jaume Fornés, diversos regidors i regidores i algunes de les pubilles d’enguany. Així doncs, Sarral entrava en les festes majors amb tot el poble congregat a la plaça de l’Església mentre compartien berenar, cava i refrescos, els nens i nenes corrien entre la gent, i els gegants Martí i Margarida presidien l’espai des de davant l’Església de Santa Maria.

Al llarg d’aquests dies de festa major Sarral ha pogut viure cinema a la fresca, una festa de l’escuma, un gran correfoc amb la Colla de Diables de Solivella Rigor Mortis com a colla convidada, espectacles infantils per als més petits del poble, la presentació del llibre de l’escriptora Mª Dolors Canela, “A l’aula, que ja és l’hora”, la inauguració d’una exposició de manualitats i patchwork de les alumnes de l’Elvira de los Mozos i la Montse Arche, la gravació en directe del pòdcast L’Encuentro, dels sarralencs Josep Bacardí, Roger Llorach i Aleix Roales, un cercavila de gegants, nans, tambors i Grallers de Sarral que va oferir la possibilitat a nens i nenes sarralencs per a portar els capgrossos del poble, o la inauguració de la Plaça dels Peixos en reconeixement a la trajectòria com a mestre i director de l’escola Josep Cantó Pifarré, un espai que acompanya l’escola municipal i que conté una font que ha estat rehabilitada de cap i de nou. En les parets d’aquesta plaça s’hi poden llegir rajoles amb refranys catalans que també han estat restaurats, sempre mantenint l’essència que caracteritza aquest petit espai cantoner entre els carrers Targa i Nord.

Cal destacar la inauguració de l’exposició situada a diferents espais dels carrers de la vila “Finestres al passat”, un treball que ofereix als visitants una escena de com eren els antics establiments comercials sarralencs. En la ruta s’hi poden trobar cinc aparadors curosament treballats i disposats amb tot d’objectes prestats per gent del poble. La Colla dels Dijous és la impulsora d’aquest bonic projecte i oferiran els aparadors visibles cada dissabte i diumenge d’11h fins les 23h fins a finals del mes d’agost.

Els espectacles musicals no han pogut faltar en la programació de la Festa Major de Sarral. La forta pluja de dijous 27 de juliol va obligar a anul·lar l’actuació de Penjats de l’Ham, un grup d’havaneres que ofereix rom cremat i una molt bona estona a les persones apassionades d’aquesta cultura musical catalana. Un cop va parar el gran aiguat, però, es va poder reprendre la programació i sí que es va poder posar en marxa la Nit Jove amb DJ’s locals organitzada per l’Associació de Joves Saüc.

A nivell musical no han pogut faltar els tradicionals Ball de Tarda i Ball de nit de divendres, amb l’Orquestra Junior’s per a generacions més grans, o la festa jove amb el Sopar de Paelles i el concert del grup de versions Bruixa Expres i el DJ Mon.

Dissabte va tenir lloc el mític Correbars de Sarral, acompanyats d’un molt bon ritme a càrrec de la Txaranga Bandsonats, pels carrers del poble. A la nit, l’Orquestra Aquario va oferir el Ball de Tarda i el Ball de Nit a la plaça del Mercat mentre que a la Pista dels Pisos hi havia el concert de Zanarkaos Tribut a Queen, seguit del DJ Tasies.

Finalment diumenge es van instal·lar inflables a la piscina, es va oferir la Santa Missa en honor als Sants Patrons St. Abdon i St. Senen i es va dur a terme la Ballada de Sardanes amb la Cobla Principal de Tarragona. Per acabar la festa major, durant la tarda es van poder viure espectacles de la pròpia gent sarralenca, amb la mostra de ball country de l’entitat Tot Country Sarral, que va mostrar el seu art dansaire el darrer dia de les festes, o l’espectacle que es van preparar els nens i nenes del casal d’estiu de Sarral.

L’espectacle del Mag Fèlix i del monologuista David Sas van tenir lloc després del sopar de carmanyola, que enguany, va aplegar vora dues-centes persones. Finalment, el cel sarralenc es va omplir de fum, focs i colors amb l’espectacle de focs artificials que dóna la cloenda de la Festa Major sarralenca.