En el marc de la festivitat de Tots Sants, la població de Sarral ha tornat a gaudir, per tercer any consecutiu,  de la visita als espais funeraris del poble, de la mà de Damià Amorós, sarralenc i historiador de l’art. Un any més ha estat un èxit i ha exhaurit les inscripcions com les edicions passades.

En l’edició d’aquest any, han programat una ruta per descobrir els antics espais funeraris. La visita es va realitzar divendres 20 i diumenge 22 a dos quarts de 9 del vespre i va ser un itinerari per diferents llocs. Començaven la ruta a la plaça de l’Església per conèixer els antics cementiris al voltant de l’edifici, i va continuar fins a arribar a descobrir el lloc on es guardava el darrer carro de morts de Sarral o el primer cotxe funerari —un Seat 124 adaptat— fins a l’últim cementiri dins del nucli, al passeig del VIII Centenari. Filanitzaven el recorregut a l’actual cementiri, obert el 1884 a l’antic hort del Bot. Van participar més de 40 persones en cada sessió.

Dimecres, 1 de novembre, coincidint amb la festivitat de Tot Sants, van tornar a repetir, com en anys anteriors, la visita guiada al cementiri. La visita va començar a les 19 h, i com les anteriors també va fer ple. Les visites guiades nocturnes són organitzades per Ajuntament de Sarral en col·laboració amb l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.