El passat dijous 23 de novembre Sarral va acollir, per primer cop, l’acte Institucional pel Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

A les 18.30h, davant de la façana de l’Ajuntament,  van llegir el manifest membres de l’antiga junta de l’Associació de Dones de Sarral i l’actual junta, que es va constituir fa uns dies.

A continuació, a la Sala de Plens vam poder assistir a una xerrada sobre educació sexual afectiva, impartida per Silvia Rodríguez, educadora social, i Marta Álvarez, psicòloga, especialitzades en violència masclista. Durant la sessió ens van mostrar com actituds que socialment són “romàntiques” no deixen de ser violència i abús a la parella. Al finalitzar, es va oferir un refrigeri.

Divendres 24, a les 18.00 a la Sala de Plens, es va fer uns xerrada sobre Salut sexual i reproductiva, dins dels actes de la Marató.

A les 19.30h, també a la Sala de Plens, una trentena de dones van assistir a la primera reunió que va convocar la nova junta de l’Associació de dones de Sarral, que es vol tornar a posar en marxa amb moltes idees i ganes de créixer.

Seguint amb els actes del 25N, dissabte una trentena de persones van participar en la 1ª Cursa de la Dona de Sarral. El recorregut de 5 km, es va iniciar al Camp de Futbol. A l’arribada es va obsequiar als participants amb una bossa i es va oferir aigua, fruita i berlines, gentilesa d’Europastry.