Acabem el 2023 amb les festes més esperades per petits i grans, les Festes de Nadal. Vam iniciar-les amb la Missa del Gall i la inauguració del Pessebre, amb detalls inspirats en racons del poble, que ja fa uns anys prepara amb molta dedicació el nostre veí Pau Moreno.

El dia de Nadal, després de la Missa, la plaça es va omplir de gom a gom de canalla que esperaven per cagar el Tió a la porta de l’Ajuntament. Amb ell, va arribar un patge reial, que va repartir les cartes als nens per a que poguessin escriure els seus desitjos als Reis d’Orient. El dia de Sant Esteve al capvespre, a la Sala Recreativa vam poder gaudir del Concert de Sant Esteve. L’orquestra Camerata XXI i la Soprano Laia Nomen, van oferir-nos un recull de diferents obres dirigits per Miquel Massana.

Els dies 27, 28 i 29, els més petits van poder passar els matins entretinguts en el Casal de Nadal. Gairebé una vintena d’infants van aprofitar per fer activitats esportives i manualitats nadalenques. Dijous 28 continuavem amb actes per tota la família amb la presentació als baixos de la biblioteca del llibre “Famílies”, obra de Cristina Pallàs que ens fa reflexionar sobre la diversitat de models de família que tenim avui en dia a la nostra societat. Seguidament, els més petits van divertir-se amb l’actuació del pallasso Muniato Xou.

 

El mateix dijous, a les 16.00, els més joves van pujar fins a l’Ermita on estava programat un Làser Tag. L’activitat va ser tot un èxit amb més de 50 participants. Després de la partida, l’Associació Juvenil Saüc va oferir un berenar de coca, xocolata i sucs a totes les persones participants.


S’acostava el final d’any amb l’arribada del Patge Faruk, que va recollir les cartes dels nens i nenes de Sarral dissabte 30 a les 19h al Pati del Castell. Una gran quantitat d’infants il·lusionats van omplir la plaça amb la seva alegria i les seves rialles per entregar les cartes i recollir els fanalets, que farien servir el dia 5 de gener per esperar als Reis d’Orient.

El dia 31, va sortir la Dóna dels Nassos, la capgrossa amb el mateix nombre de nassos que dies té l’any, es va passejar de bon matí pels carrers de Sarral per tal d’acompanyar als assistents a acomiadar l’any 2023.Una cercavila plena de música i alegria de la mà dels Gegants i Grallers de Sarral, que van aplegar als sarralencs i sarralenques a la plaça de la Societat a les 11 h del matí. Els més petits i petites del municipi van gaudir d’una jornada completa per acomiadar-se d’aquest any i donar la benvinguda l’any 2024. Per acabar l’any, l’Ajuntament va organitzar el Sopar de Cap d’Any a la Sala. A les 21h  es van reunir una vuitantena de persones que van donar la benvinguda al nou any en una celebració plena de diversió, emocions, música i balls, deixant enrere un 2023 ple de records, activitats i molts esdeveniments.

Els més petits van iniciar l’any amb moltes activitats per acabar de gaudir de les seves vacances. Els dies 3 i 4 de 16h a 20h van poder passar les tardes al Parc de Nadal, una iniciativa de la regidoria de Joventut que va tenir molt bona rebuda i que va fer passar dues tardes ben divertides a la canalla del poble entre inflables, jocs gegants, foodtrucks, etc.

Però la tarda més esperada va ser la del dia 5 de gener, Un any més,  tot i la predicció de pluja, Els  Reis van arribar trepitjar terres Sarralenques pel carrer Orient a dos quarts de vuit de la tarda. Els nens i nens de Sarral els van esperar amb els seus fanalets per il·luminar el camí de les tres carrosses dels reis, que van arribar guiats per la Estrella d’Orient, inaugurada l’any passat, i seguides pels regals que portaven Melcior, Gaspar i Baltasar.  L’acte va acollir una gran participació de famílies, que van acompanyar la cavalcada fins a la plaça de l’església. Allí, els Reis van baixar de les carrosses i es van dirigir al vestíbul de l’església per adorar al Nen Jesús. Seguidament, escoltats per les torxes dels patges reials,  van entrar a la Casa de la Vila per a fer el seu anual discurs des del balcó. En els seus parlaments, van tenir un record molt especial per a en Josep Massagué Lopez, el Xeli, que ens va deixar aquest passat juliol i era una persona molt compromesa amb els actes de reis.

Després de la pluja de confeti i caramels, ses majestats van anar a descansar per agafar forces. El dia 6 de gener, després d’assistir a la tradicional missa, els Reis d’Orient van repartir els regals als infants de Sarral ajudats pels patges i patgesses reials i els veïns que cada any s’ofereixen per a donar un cop de mà.

Acabaven així uns dies plens d’ili·lusió, alegria, records pels que no hi són i bons desitjos per aquest nou 2024.