El divendres dia 24 de Maig a les 19:00 es va dur a terme la Conferència: Reflexions entorn al primer viatge de Colom a càrrec de Jordi Millan, Graduat en història per la Universitat Autònoma de Barcelona i organitzat per l’Associació de Dones de Sarral.

Al llarg de la conferencia, el sr Jordi Millan va anar llançant preguntes que van fer que la majoria d’assistents possessin en dubte el que sempre ens han explicat del primer viatge de Cristofol Colom en el decobriment d’Amèrica el 1492.

Prenent com a referencia el llibre d’abord que va escriure el propi Colom, vam poder comprobar que la ruta que va seguir no és la descrita al llibre, diferents evidències empiriques han comprovat que el que ell descriu no es posible.

Altres  reflexions, van ser la tipología de veles que es van fer servir, l’existència de mapes anteriors al viatge, llibres i tractats, anteriors, que parlen de productes, teòricament portats de les amèriques per colon.

També vam poder comprobar que a l’antiga Roma, hi ha evidències provades (quadres, mosaics, i alguna figura on hi apareixen pinyes tropicals.

Així doncs, realment va ser Cristofol Colom, el primer d’arribar a Amèrica???