El passat cap de setmana (31 de maig, 1 i 2 de juny) va tenir lloc a Sarral un taller fotogràfic titulat «Exploracions vinculades». Un taller de cocreació artística ofertat des de Escola Nòmada, vinculat al VII Fòrum Cultura i Ruralitats, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sarral.

Durant el taller els participants van treballar de forma conjunta tot retratant i descobrint el poble i el veïnat de Sarral amb l’objectiu de teixir nous vincles i reflexionar sobre el significat i els imaginaris de la “ruralitat”, la transformació d’aquest concepte i les formes fotogràfiques que s’esdevenen en repensar-lo. Amb els coneixements i el saber fer de Ingrid Ferrer i Maria Besora, d’A Bao a Qu, com a docents i acompanyades de l’artista local i docent Núria Rion.

Una selecció de les fotografies fetes durant el taller viatjaran fins a Tortosa pel VII Fòrum de Cultura i Ruralitats on s’exposaran i posteriorment també es podran veure a Sarral.

El VII Fòrum Cultura i Ruralitats, organitzat pel Ministerio de Cultura (a través de la línia de treball Foro Expandido del VII Foro Cultura y Ruralidades), s’ha celebrat a Tortosa entre el 4 i el 6 de juny. Com als anys anteriors, inclou una programació cultural i artística prèvia, amb l’objectiu d’expandir i ampliar l’abast i l’impacte al territori d’aquesta edició. Aquest ‘Fòrum expandit’ es configura mitjançant una programació cultural situada a diferents localitzacions de la província de Tarragona, amb l’objectiu de promoure processos de diàleg entre agents culturals d’aquest i altres territoris, per tal de fer més gran l’espai d’acció i reflexió i de promoure l’intercanvi de coneixements, així com la creació de xarxes.

Com a part del ‘Fòrum expandit’, Cultura i Ruralitats i l’Escola d’Art i Cultura de la Diputació de Tarragona han confluït i col·laborat per fer possible una programació de quatre tallers de cocreació artística que s’articulen i disseminen pel territori en el marc del projecte Escola Nòmada.

Escola Nòmada és un projecte de la Diputació de Tarragona que desprèn formació artística i cultural pel Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. L’objectiu del programa és crear noves oportunitats al territori a través de la formació artística, la cocreació, la innovació als formats, la creació de xarxes i la dinamització del sector professional artístic i cultural a través del seu talent.

Aquests tallers s’han programat a dos municipis de l’Escola Nòmada: Ullecona i Sarral; i a les seus permanents de l’Escola a Tortosa i Valls. ”