El foc i els petards van ser un any més els protagonistes de la Revetlla de Sant Joan a Sarral.

Diumenge 23 de juny celebravem la nit més màgica de l’any amb la tradicional encesa de la foguera. A l’ajuntament, el consistori va rebre en Joan Josep Tarragó Civit i la Joana Tardiu Farre amb la Flama del Canigó. Tots junts, acompanyats pels Grallers i Tambors de Sarral, es van dirigir al camp de futbol de l’escola per encendre un any més la Foguera. Allí els esperaven els veïns de Sarral que s’hi van acostar per participar d’aquest moment. També més d’un centenar de persones que van sopar a la plaça del Mercat, esperant el moment màgic de la nit.

Encesa la foguera, es va obsequiar al Joan i la Joana amb una coca de Sant Joan de la pastisseria Torres i un ram de flors. Seguidament, van pujar fins a la plaça on es va repartir la tradicional xocolata desfeta amb coca de sucre. Els més marxosos es van quedar a la revetlla amb el grup “La Prole Band”, que van fer ballar als assistents amb un repertori de versions de diferents estils.

La festa va durar fins ben entrada la matinada, acabant amb un DJ local.

A Montbrió de la Marca els veïns encenien la foguera a les 20h a la plaça del Sindicat. Quan es va acabar el foc,  es van reunir al local del cafè on van fer un Sopar de Germanor. L’apat va consistir en coques de recapte variades , d’espinacs, ceba, fesols etc.  Per postres vam poder disfrutar de la típica coca de Sant Joan i també de coca de pasta de full de crema , cabell o xocolata , café i cava.

En acabar el sopar es van posar  a preparar els globus per enlairar-los amb els seus desitjos. Van posar dins el paperet del desitj i un llumet led, després els inflarem amb heli i tots plegats van sortir a la terrassa a enlairar-Los !! Després dels petards de rigor van donar per acabada la revetlla.

Vallverd començaven dissabte amb la caminada fins a Sant miquel per veure la lluna plena. Diumenge es van reunir per sopar. En acabat, grans i petits van passar una estona tirant petards per celebrar aquesta nit màgica de foc renovador.