Del 24 al 30 de juny s’ha celebrat a Sarral la Setmana Cultural. Una iniciativa impulsada des de la Regidoria de Cultura amb la qual s’ha volgut donar un espai on els artistes i artesans de la comarca ens mostrin les seves obres. El lloc triat va ser la Nau Vella de la Cooperativa de Sarral, en la qual es va instal·lar una mostra de quatre exposicions que es van poder visitar tots els dies de 20h a 22h. Aquests artistes, junt amb la pintora Claudia Carbó, exposarn de manera més àmplia durant la Setmana Jove i la setmana de la Festa Major.

Dilluns 24 es donava el tret de sortida a les 20h, amb la inauguració del  Tast d’Exposicions d’artistes de proximitat, on van assistir una cinquantena de persones.
Vam comptar amb quatre artistes afincats a la Conca, que van exposar una petita mostra de les seves obres.
🔵Albert Soler de Sarral, ceràmica
🔵Celestí Bertran de Viure de Gaià, ceràmica artística
🔵Isabel Bernal de Sarral, teules pintades
🔵Joan Bona de Barberà de la Conca, fotografia
Els assistens i expositors van poder gaudir d’una copa de cava Portell Rosat durant l’acte, gentilesa de la Cooperativa de Sarral.

Dimarts 25 de juny va ser el dia dedicat als més petits. A les 19.30 a la piscina, més de 40 persones entre infants i famílies, van gaudir d’un espectacle-taller de música i contes que els va portar a repassar un munt de cançons. Amb la Silvia de Gatarrat i la seva guitarra, van acompanyar la Flàvia a visitar a la seva padrina que viu dalt de la muntanya. Pel camí van trobar un seguit d’animalons del nostre territori amb qui van ballar i van cantar cançons tradicionals i actuals, que tothom coneixia. S’ho van passar molt i molt bé compartint la cultura musical del nostre territori amb tots els assistents.

Dimecres dedicavem la vetllada a la Música. La Nau Vella de la Cooperativa es va omplir de sons de guitarra i la veu magistral de la Charo Tris que van fer un repàs a cançons representatives de la cultura del nostre país, fent gaudir als assistents de la màgia de la cultura a travès dels sons.

Dijous 27  ens visitava, des de Vimbodí, el mestre vidrier Rafa Abdon. La cultura feta artesania, que ens va mostrar la metamorfosi del vidre durant el procès de creació. Vam poder aprendre a travès de diferents vídeos les tècniques per crear amb un element viu que es transforma en art. El Rafa ens va portar també una mostra de les diferents creacions fetes per ell i les eines utilitzades per treballar.

Divendres 28 de juny, cinquè dia de la Setmana Cultural, vam comptar amb el periodista Xarli Diego que va presentar el seu darrer llibre “Salta per la porta i entra per la finestra”. Acompanyat pel Joan Mª Selma, que va presentar l’acte, van repassar anècdotes i vivències de l’escriptor, i ens va explicar com va anar l’elaboració d’aquesta obra de relats, molts d’ells en clau d’humor, que parlen de les diferents particularitats de la societat. Agraïm la presència i col·laboració del Club de Lectura de Sarral, quantre membres del qual, ens van llegir alguns fragments d’aquestes històries. En acabat, els assistents van poder adquirir el llibre amb la signatura del seu autor.

Seguiem amb la cultura literària amb la presentació, dissabte 29,  de l’últim llibre  de Teresa Duch. “L’era dels llops”. És el quart llibre de la saga protagonitzada per la inspectora Mimí Vidal, en  les que l’autora s’interroga, a través de la trama i dels personatges, sobre les causes de la maldat humana. L’escriptora de Vimbodí i Poblet va parlar sobre la seva trajectòria literària i de com el paisatge de la Conca ha inspirat la seva obra. A travès de la veu d’alguns sarralencs que van voler participar, vam conèixer diferents fragments de l’obra. en acabat, els assistents van poder adquirir la novel·la amb la signatura personalitzada de l’autora.

Diumenge 30 de juny a les 20h es feia la cloenda de la Setmana Cultural amb un concert amb la Gabini Dixie Land. Un concert acompanyat d’espectacle de circ, que va fer participar a molts dels presents i va arrencar les rialles dels espectadors. Devant de la nau vella de la Cooperativa, es van disposar una desena de taules que es van omplir pels assistents, que van seure per gaudir de la música i el show mentre degustaven una copa de cava rosat, oferit per la Cooperatia de Sarral.

Donavem fi així a una exitosa setmana plena de cultura, art, música, artesania i pintura.
Moltes gràcies a la Cooperativa de Sarral per obrir-nos les seves portes, als expositors, artesans i artistes que han participat compartint les seves creacionst, i als sarralencs i sarralenques que cada tarda ens han acompanyat.