Sarral acull un altre any la Festa dels Quintos, un carnaval avançat pels volts de Sant Antoni

El passat 21 de gener es va celebrar, en la setmana més freda del que portem d’any, la Festa dels Quintos, una celebració tradicional del municipi de Sarral que s’ha anat adaptant als nous temps fins a convertir-se en un carnaval avançat, amb rifa inclosa i festa des de primera hora del matí i última hora de la matinada.

El poble s’omple de carrosses remolcades per tractors i tot de grups de diferents edats disfressats temàticament i muntant una bona gresca sobre les seves plataformes. Els vehicles decorats han de fer Tres Tombs al poble, davant la mirada de la gent que no s’ha disfressat però, sobretot, davant dels Quintos, els joves que fan la majoria d’edat durant l’any i que observen amb atenció el nivell del grup que els passa per davant per a després votar a la carrossa guanyadora i a la més original.

Els Tres Tombs conclouen cada any, i essent la volta més esperada, amb una guerra de caramels: Quintos vs. Carrosses.

Des de l’inici fins al final de la jornada la participació va ser molt elevada, mostrant que la Festa dels Quintos és una festa de gran repercussió al municipi i arreu de la comarca, ja que es van desplaçar fins a Sarral centenars de persones d’arreu de la Conca de Barberà.

La festa va concloure, com cada any, a la Sala Recreativa amb la típica rifa de les tires i l’entrega de premis a les carrosses guanyadores. No podem passar per alt la tradició més estrambòtica d’aquest acte: els Quintos i les seves parelles de ball són embolcallats de cap a peus amb serpentines per part dels seus familiars i amics. Les fotografies queden curioses, com a mínim.