L’Associació Cultural Sala Àcrata és un espai de circ que ara acull també arts plàstiques en un nou local a Sarral.

A l’avinguda de la Conca núm. 35 s’hi troba el nou emplaçament de la Sala Àcrata, l’única entitat dedicada al circ de tota la Conca de Barberà. Fa un any i escaig aquest projecte va arrencar a Sarral i actualment ha canviat de local i ha ampliat la seva raó, acollint també les disciplines plàstiques dins les seves parets, concretament la ceràmica.

L’Ariadna Juncosa, com artista de circ, concretament d’equilibri en cable, i l’Albert Soler com a ceramista, i na Maka Aguado com a gestora cultural, han iniciat aquest nou projecte en un espai multidisciplinari que pretén ser un espai de referència a la comarca perquè pugui acollir artistes o persones interessades que vulguin dur a terme, participar o conèixer les activitats que allí s’hi realitzin.

La inauguració de la Sala Àcrata

El projecte està tot just acabant d’agafar forma i la inauguració de l’espai ja té data: el 4 de març el nou espai de la Sala Àcrata s’omplirà de tallers i mostres de les dues disciplines protagonistes i també s’hi durà a terme un vermut electrònic perquè les famílies i les joventuts de la comarca vinguin a gaudir d’aquest espai.

La Sala Àcrata duu a terme classes extraescolars per als petits, però també està encarada a classes per adults, sigui de ceràmica o de les disciplines circenses. S’hi fan classes de teles, d’equilibris, de cable, de huula hop, etc., així com s’hi faran tallers i monogràfics de les tècniques de ceràmica que es vulgui treballar amb artistes amb la matèria que es convidaran perquè ensenyin les seves metodologies.

Laia Molné, L’Espluga FM Ràdio va fer-los el passat dijous 9 de febrer una entrevista on expliquen tots aquests detalls. Per a escoltar-la podeu consultar el seu arxiu en línia.