Arriba Sant Antoni i  Sarral es vesteix de festa amb celebració dels tradicionals Quintos,  festivitat que ja porta més de 80 edicions.

Així, dissabte 20 de gener va tenir lloc una nova edició dels Quintos, enguany amb 8 nois , una festa que tradicionalment es feia dedicada als joves que durant l’any arriben a la majoria d’edat.

La festa va començar a les 9 del matí. La Txaranga Estrella Band va recollir als Quintos casa per casa i els va acompanyar fins a l’esglèsia, on a les 11h van assistir a la missa en honor de Sant Antoni per acabar al carrer major, on van fer l’ofrena de flors a la capella del seu sant.

A les 12 el passeig ja estava ple de gom a gom, amb els components de les 10 carrosses que enguany van participar en els tradicionals tres tombs i la gent del poble i visitants que s’apropen per gaudir de la festa. Després del primer tomb, les carrosses es van parar a l’escola per a que els Quintos les puntuessin i en l’últim tomb, van fer l’esperada guerra de caramels. Seguidament els Quintos van tornar al passeig on van repartir les tradicionals “galetes de Quinots”.

Des de l’inici fins al final de la jornada la participació va ser molt elevada, mostrant que la Festa dels Quintos és una festa de gran repercussió al municipi i arreu de la comarca, ja que es van desplaçar fins a Sarral centenars de persones d’arreu de la Conca de Barberà.

La festa va concloure, com cada any, a la Sala Recreativa. a les 18h començava el concert, ofert per l’orquestra Excelsior, que va donar pas al Ball de tarda, que va omplir la sala de de gom a gom. La festa va continuar a partir de les 23.30,  aquest cop  pels més joves, amb l’actuació del grup de versions “La Cosa nostra”. Poc abans de les 2 de la matinada van donar pas al Ball de Quintos, on els nois i les seves parelles de ball són embolcallats de cap a peus amb serpentines per part dels seus familiars i amics. Seguidament la rifa de les tires i l’entrega de premis a les carrosses participants. La nit va acabar amb l’actuació del DJ Sergi Domene.